Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 974
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

28/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 13:00 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε συνέδριο με το θέμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (Κοιν.Σ.Επ)». Η εκδήλωση περιελάμβανε ολοκληρωμένη ενημέρωση πάνω στο επίκαιρο θέμα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, επιχειρήσεις δηλαδή που αποσκοπούν  στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης, στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα.

Η εκδήλωσε άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Διδυμοτείχου και Πρόεδρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», κ. Πατσουρίδη Παρασκευά και της Βουλευτή Ν. Έβρου κ. Γκαρά Νατάσα. Στη συνέχεια ο κ. Ποσειδώνος Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος και Επιστημονικός Σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε το θέμα «Οδηγός για τις Κοινωνικές Συνεταιρικές Επιχειρήσεις». Δεύτερος εισηγητής ήταν ο κ. Σκερλετόπουλος Λεωνίδας, ACBussinescoach και Συνιδρυτής της TheNest Ελλ. Κέντρο Κοιν. Επιχειρηματικότητας, ο οποίος παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Η κοινωνική καινοτομία για κοινωνική αλλαγή» και τρίτος εισηγητής ήταν ο κ. Παπαδόπουλος Γρηγόρης, Πρόεδρος της υπό ίδρυση Κοιν.Σ.Επ, Ένταξης Λαγυνών Έβρου, ο οποίος παρουσίασε τις «Κοινωνικές επιχειρήσεις ένταξης, η περίπτωση των Λαγυνών». Τέλος, ακολούθησαν τοποθετήσεις των συνέδρων επί του θέματος και ερωτήσεις προς τους εισηγητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δήμαρχος Διδυμοτείχου, η κ. Γκαρά Νατάσα, Βουλευτής Ν. Έβρου, η κ. Χριστίνα Ταβουλτσίδου, Στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Α.Μ.Θ., η κ. Καραφεϊζη, επικεφαλής της Αντιπολιτευτικής Παράταξης του Δήμου Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι της Μεραρχίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Διδυμοτείχου, ωφελούμενοι του Προγράμματος καθώς και πολίτες της περιοχής που προβληματίστηκαν και ενημερώθηκαν για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

 

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή