ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

A+ A A-

Ένταξη του έργου του Δήμου Διδυμοτείχου με τίτλο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Κύριο

TRITSIS TRITSIS

Με την 10300/2021 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου» συνολικού προϋπολογισμού 6.318.413,79 € στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (ποσό χρηματοδότησης 5.095.494,99 €)

Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε 3 κύρια υποέργα:

Το 1ο κύριο υποέργο έχει τίτλο: Εξορθολογισμός όδευσης δικτύων υδροδότησης δεξαμενής Κάστρου Διδυμοτείχου (Εξωτερικό υδραγωγείο Διδυμοτείχου – Παρακάμψεις πεδινών τμημάτων Ερυθροποτάμου και Ψαθάδων).
    Η ύδρευση του Διδυμοτείχου διασφαλίζεται από 3 προσαγωγούς, τον βορειοδυτικό προσαγωγό Παταγής, τον νότιο των Ψαθάδων, καθώς και τον βορειανατολικό προσαγωγού του Σχιστού.
    Ο υφιστάμενος προσαγωγός Παταγής, που είναι ο κύριος βορειοδυτικός κλάδος ύδρευσης, διέρχεται σήμερα μέσα από την πλημμυρική κοίτη του Ερυθροποτάμου, με τεράστια προβλήματα στις περιπτώσεις αποκατάστασης βλαβών στην συγκεκριμένη περιοχή.
    Ο υφιστάμενος προσαγωγός Ψαθάδων, που είναι ο κύριος νότιος κλάδος ύδρευσης, διερχόμενος από το πεδινό τμήμα Ψαθάδων, επιφέρει και αυτός πολλαπλά προβλήματα κατά την χειμερινή περίοδο με τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες του Έβρου.
  Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η αλλαγή χάραξης των δύο αυτών προσαγωγών. Συν. μήκος νέων προσαγωγών: παράκαμψης Ερυθροποτάμου 5.624 m και παράκαμψης Ψαθάδων 5.325m

Το 2ο κύριο υποέργο έχει τίτλο: Εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων και προμήθεια – εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας νερού.
   Περιλαμβάνει τα παρακάτω:
   1) Την επαναλειτουργία της γεώτρησης Γ1 Ψαθάδων: την προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου αντλητικού συγκροτήματος με εγκατάσταση επεξεργασίας του νερού για μείωση της θολότητας και αφαίρεσης του μαγγανίου με τη μέθοδο της ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΤΡΑΝΣΗΣ – ΑΠΟΧΛΩΡΙΩΣΗΣ-ΜΕΤΑΧΛΩΡΙΩΣΗΣ.
    2) Την αναβάθμιση της γεώτρησης Πραγγίου: με την προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου αντλητικού συγκροτήματος με εγκατάσταση επεξεργασίας του νερού για αφαίρεση Νιτρικών με τη μέθοδο της ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ

Το 3ο κύριο υποέργο έχει τίτλο: Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης και Μετρητών Κατανάλωσης του Δήμου Διδυμοτείχου.
  Σκοπός του υποέργου είναι η εγκατάσταση υποδομών και συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού στα εσωτερικά δίκτυα διανομής πόσιμου ύδατος κύριων οικισμών, ώστε να επιτυγχάνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των εσωτερικών δικτύων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής νερού. Έτσι, με την εγκατάσταση κατάλληλου Η/Μ εξοπλισμού και παραμετροποιημένου λογισμικού συστήματος, θα συλλέγονται (και θα επεξεργάζονται) πληροφορίες από κομβικά σημεία του εσωτερικού δικτύου της πόλης ώστε να ενημερώνεται το
σύστημα για:
• Εντοπισμό Διαρροών (και διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού για άμεσο συντονισμό εργασιών και αντιμετώπιση/ελαχιστοποίηση απωλειών)
• Ισοζυγίου νερού
• Κατανάλωση νερού, και
• Παρακολούθηση ποιότητας πόσιμου ύδατος

Επίσης το έργο περιλαμβάνει και δύο υποστηρικτικά υποέργα: την προετοιμασία και επικαιροποίηση του φακέλου υποβολής του έργου και το διοικητικό κόστος του φορέα επίβλεψης, υλοποίησης και διαχείρισης έργου


 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 22:32
FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή