ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

A+ A A-

Το Κάστρο

Το Κάστρο Το Κάστρο Το Κάστρο Το Κάστρο Το Κάστρο
Το Κάστρο
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος
Το Κάστρο
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος
Το Κάστρο
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος
Το Κάστρο
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος
Το Κάστρο
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος

Τον Ιανουάριο του 2010 ιδρύθηκε στο Διδυμότειχο, από μία ομάδα νέων ανθρώπων, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», με σκοπό τη διατήρηση της παράδοσης του τόπου, τη διάδοση ηθών, εθίμων και χορών μας σε όλη την Ελλάδα και τη διάσωση των παραδοσιακών φορεσιών και μουσικής  της Θράκης. Επιθυμία των μελών του Συλλόγου είναι η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καθώς και με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιφέρειάς μας, για ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω στο ευρύ αντικείμενο της παράδοσης του τόπου. Εκτός των χορευτικών ομάδων, λειτούργησαν κατά καιρούς τμήματα εκμάθησης παραδοσιακού τραγουδιού και τμήμα ζωγραφικής, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους πνευματικούς ορίζοντες των κατοίκων της περιοχής του Διδυμοτείχου και προσφέροντας σε αυτούς εναλλακτικές δραστηριότητες που δεν υπήρχαν στην περιοχή μας.

Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος αριθμεί περίπου διακόσια μέλη, ενώ λειτουργούν τρία χορευτικά τμήματα ενηλίκων και δυο παιδικά. Κάθε χρόνο οργανώνονται μουσικοχορευτικές παραστάσεις με θέματα που αντλούνται τόσο από την ιστορία του ελληνισμού, όσο και από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Μέχρι στιγμής έχουν ανεβεί οι παραστάσεις με τίτλο:

· "Ερήμωσε ο Έβρος" (2010)
· "Αναβίωση παραδοσιακού θρακιώτικου γάμου" (2011)
· "Μύθος-θρύλος-ιστορία" (2011)
· "Το έπος του '40" (2012)
· "Η Νέα Ελλάς" (2013)

Ο Σύλλογος συμμετέχει επίσης σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, όπως το ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Αμμουλιανής Χαλκιδικής, ενώ ενδεικτικά έχει εμφανιστεί στα Χανιά, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και αλλού.

Το 2013 το Δ.Σ. αποφάσισε να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του Συλλόγου και πέρα από την παράδοση, πραγματοποιώντας εξαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων με τίτλο: "Χριστούγεννα στο Στρουμφοχωριό". Μέλη και εθελοντές φίλοι του Συλλόγου ψυχαγώγησαν τους επισκέπτες με παιχνίδια, χορούς και πολλές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής αναβίωσαν χριστουγεννιάτικα έθιμα και παρουσίασαν τις δράσεις τους. Τέλος, ενόψει των Αποκριών πραγματοποιήθηκαν τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο: «Απόκριες με τους παιδικούς μας ήρωες», με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: (+30) 6977708527
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προφίλ facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή