ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, με καταγωγή από τη Δόξα Διδυμοτείχου, ερμηνεύει την Άτοσσα στους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

karampeti 1

Ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην ούτως ή άλως σπουδαία και πλούσια καριέρα της συμπατριώτισσάς μας ηθοποιού, με καταγωγή από τη Δόξα Διδυμοτείχου, Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, η οποία ερμηνεύει την Άτοσσα, την αυτοκράτειρα της Περσίας, από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών, θυγατέρα του Κύρου, Μεγάλου Βασιλέα των Περσών, σύζυγος του Δαρείου και μητέρα του Ξέρξη, μια από τις εμβληματικότερες γυναικείες μορφές της Περσίας, που είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της τραγωδίας του Αισχύλου «Πέρσες», που πρόκειται να παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου(ΘΟΚ), σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, στις 11 και 12 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η τραγωδία «Πέρσες» θεωρείται ως η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία και το πρωιμότερο έργο του μεγάλου τραγωδού, oοποίος μας δίνει αυθεντικές πληροφορίες για τα μεγαλύτερα πολεμικά γεγονότα της αρχαιότητας, για τη μάχη του Μαραθώνα και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, με την τεράστια σημασία τους για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Χωρίς αυτές τις νίκες δεν θα υπήρχε στη συνέχεια ο «Χρυσός Αιώνας» του Περικλή ως  μοναδική κληρονομιά για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Τα 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα είναι μια από τις σημαντικότερες επετείους παγκόσμιας κληρονομιάς και ένας διαρκής ύμνος για την κλασική Ελλάδα, που αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης ακόμη από τα χρόνια του Αισχύλου κι αυτός είναι ο πυρήνας του έργου αλλά και μια δική του θέαση της ιστορίας, αφού είχε το προνόμιο να τη ζήσει και ως μαραθωνομάχος!

Μεγάλη στιγμή για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) και τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη, αφού στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν είχε παρουσιάσει τους «Πέρσες» και ένα προσωπικό καλλιτεχνικό ερμηνευτικό ορόσημο για τη δική μας Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Μετά τον Εβρίτη σκηνοθέτη Σταύρο Τσακίρη, που, πριν λίγες μέρες στην Επίδαυρο, παρουσίασε το αριστούργημα του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον Κώστα Καζάκο στον κεντρικό ρόλο, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ενσαρκώνει ένα ακόμη σπουδαίο ρόλο  σε ένα έργο που έχει τη δική του επικαιρότητα. Εξαιρετική στιγμή για την ίδια και μακάρι να την δούμε να ερμηνεύει κάποιον από τους σημαντικούς ρόλους της καριέρας της και στον τόπο καταγωγής της.

Οι συμπατριώτες και οι συμπατριώτισσές μας έχουν το χρόνο να οργανώσουν μια γεμάτη μονοήμερη εκδρομή και να βρεθούν στο αργολικό θέατρο σε μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής. 

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή