Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 974
A+ A A-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου στο Δήμο Διδυμοτείχου, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προάγοντας Νεότερες Γνώσεις σε Διαχρονικές Αγγειακές Παθήσεις: Ανευρύσματα Αορτής και Περιφερική Αρτηριακή Νόσος», με τη συνδιοργάνωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας LEOPharma Ελλάς.

Την εισαγωγή έκανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου κ. Χρυσή Πουργιάζη, η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, τους διακεκριμένους επιστήμονες ιατρούς για την ενημέρωση και τις γνώσεις που προσφέρουν, καθώς και όλο το ακροατήριο για τη θετική ανταπόκριση και συμμετοχή του. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Διδυμοτείχου Δρ. Χρήστος Καλπακλής. Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τοπαλούδης.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή επιστημονική συνάντηση στο Δήμο Διδυμοτείχου, που έχει σα στόχο την ενημέρωση του Κοινού για δύο πολύ σημαντικές και απειλητικές για τη ζωή νόσους από έγκριτους επιστήμονες, με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συνεχίζει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση σε όλη την επικράτεια, με σειρά ομιλιών που αφορούν όλους και συμβάλλουν στη διαμόρφωση υπεύθυνων ενημερωμένων πολιτών σε όλο το φάσμα της Υγείας».  

Το θέμα ανέπτυξαν ο κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δ.Π.Θ. και Διευθυντής Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Εβρου και ο κ. Χρήστος Αργυρίου, Αγγειοχειρουργός, Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινικής Π.Γ.Ν. Εβρου.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες, εστιάστηκαν σε δύο πολύ σημαντικές αγγειακές παθήσεις, τα ανευρύσματα αορτής και την περιφερική αρτηριακή νόσο. Το κοινό είχε την ευκαιρία να καταγράψει ιδιαίτερα σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες για τις παθήσεις αυτές, τους παράγοντες κινδύνου, τα συμπτώματα, τους τρόπους διάγνωσης και τα σύγχρονα δεδομένα στην αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερα τονίστηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για τον οργανισμό, καθώς πρόκειται για σοβαρές και επικίνδυνες για τη ζωή νόσους. Ακόμη, επισημάνθηκε η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά και της σωστής επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς και ιατρού.

Τα οφέλη της πληροφόρησης του κοινού είναι πολλαπλά, τόσο για τους ασθενείς, οι οποίοι αποκτούν μία σαφή εικόνα της νόσου τους και της εξέλιξής της, των αιτίων που την προκάλεσαν, των πιθανών επιπλοκών και της θεραπείας που ακολουθούν, όσο και για τους υγιείς που θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους τρόπους πρόληψης, ιδίως αν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι διαβητικοί, οι καπνιστές, οι παχύσαρκοι κ.α.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και συζήτηση του κοινού με τους ομιλητές, με βασικό συμπέρασμα την αναγκαιότητα της σωστής ενημέρωσης και της υιοθέτησης ωφέλιμων πρακτικών για τη προστασία της υγείας μας, όπως η καθημερινή βάδιση, η αποφυγή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και ο τακτικός προληπτικός έλεγχος στον ειδικό ιατρό.

 

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή