Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 974
A+ A A-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/8/2016

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου της 9/08/16

 

  • Με την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο Δήμαρχος να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα τελευταία θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας. Συγκεκριμένα για τον απρόσμενο θάνατο του Γουδουσιάδη Δημητρίου (Μίμη) που είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος από 1-1-2003 έως 31-12-2010, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου από 1-1-2003 έως 31-12-2004, Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών από 1-1-2005 έως 15-11-2006, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από 1-1-2007 έως 31-12-2008 και για το θάνατο, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 7/8/2016 το απόγευμα, της 19χρονης κόρης του Μεταξά Γεώργιου που διετέλεσε πρόεδρος τ.κ. Ισαακίου και νυν τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας.

     

  • Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία ενός (1) ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Διδ/χου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας κι Αλληλεγγύης και την ένταξη αυτού στο ΕΔΔΥΠΠΥ    <<Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας>> με σκοπό την παροχή προς τους πολίτες των υπηρεσιών που στοχεύει το ΚΕΠ Υγείας. Η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού για παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων και ενημερώσεις για την υγεία των δημοτών. Σήμερα, έχει δημιουργηθεί δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας << ΚΕΠ Υγείας >> σε δεκάδες Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ

.Το ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:

Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, από δημόσιους ή        ιδιωτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα.

Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες

Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας

Τα ΚΕΠ Υγείας, προβλέπεται να λειτουργήσουν σε υπάρχοντες Δημοτικούς χώρους, οι οποίοι θα πληρούν συγκεκριμένες απλές προδιαγραφές και θα στελεχωθούν με 1-2 υπαλλήλους από το υπάρχον προσωπικό, στους οποίους θα παρασχεθεί ειδική εκπαίδευση από την κεντρική δομή των ΚΕΠ Υγείας.

Επίσης, το ΕΔΔΥΠΠΥ, για τη συνέχιση της υποστήριξης του προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων, παρέχει υποστήριξη μέσω της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας που λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία του ΕΔΔΥΠΠΥ. Με τη χρήση του λογισμικού αυξάνεται η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών των ΚΕΠ Υγείας, ο τρόπος επικοινωνίας με τους

δημότες γίνεται απλός και με περισσότερη ποιότητα. Η σύμβαση συντήρησης σκοπό έχει την τακτική παρακολούθηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του λογισμικού , τις αναγκαίες μικρές αναβαθμίσεις, την εκπαίδευση κι ενημέρωση του προσωπικού των Δήμων, υποχρεωτικά περιλαμβάνει όλους τους Δήμους που έχουν δημιουργήσει ΚΕΠ Υγείας, στα όρια του Δήμου τους και το κόστος ανέρχεται στα 500,00 ευρώ + ΦΠΑ ετησίως. Το ποσό αυτό θα καταβάλλει το Κ.Κ.Π.Α. Δήμου Διδ/χου, μετά από την απόφαση του Δ.Σ. για ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας κι αφού υπογράψει σχετική σύμβαση με το ΕΔΔΥΠΠΥ.

 

 

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο αντιτίθεται στην ένταξη τις περιοχής στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα σπήλαια Διδυμοτείχου και Κουφόβουνου στο δίκτυο Natura 2000 βάσει σχετικής πρότασης – μελέτης του ΥΠΕΚΑ.

     

  • Αποφασίστηκε ομόφωνα η ένταξη της Πράξης << Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Πυθίου και Ρηγίου >> στον Άξονα προτεραιότητας << Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων >> του Ε. Π. << Ανατολικής Μακεδονία και Θράκη >>. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η παρούσα πράξη η οποία αποτελείται από ένα υποέργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 21.820μ δικτύου ύδρευσης ( διατομών Φ63 έως Φ250), με νέους αγωγούς πολυαιθανελίου. Το συνολικό κόστος πράξης είναι 1.479.674,80 ευρώ.
  • Επίσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο καθορισμός του τέλους χρήσης του χώρου της εμποροπανήγυρης.
FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή