Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 974
A+ A A-

Αναφορά του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. Δημοσχάκη Αναστασίου για το φυσικό αέριο

7/3/2016

Κατάθεση αναφοράς για επιστολή Δήμου Διδυμοτείχου για το Φυσικό Αέριο

Αναφορά συνέταξε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης στην Βουλή των Ελλήνων και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης του, για την κατάθεση επιστολής του Δημάρχου Διδυμοτείχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας αναφορικά με την επέκταση υποδομών χρήσης φυσικού αερίου, όπως αυτή κοινοποιήθηκε σε φορείς του Έβρου.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης ζητάει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να επιτευχτεί ισόρροπος αναπτυξιακός σχεδιασμός μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον καθοριστικό ρόλο του φυσικού αερίου ως επένδυση για την περιοχή καθώς και τις δυσμενείς κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Επίσης, τονίζεται και η θέση και το ειδικό βάρος της ιστορίας του Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. για ισότιμο και ισόρροπο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, καθώς συγκροτούν ένα λειτουργικό-αναπτυξιακό δίπολο. Παράλληλα, τονίζονται ο ρόλος του φυσικού αερίου ως πόλος επενδύσεων στην περιοχή καθώς και οι δυσμενείς κλιματικές συνθήκες που καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική την οικιακή χρήση του.

Για να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αποκέντρωση στο Δήμο Διδυμοτείχου, θα πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός στα κέντρα λήψης αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά και τη γεωστρατηγική θέση αλλά και τη φθίνουσα πορεία στην οποία μπορεί να οδηγηθεί η πόλη από τους λάθος χειρισμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ »
FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή