Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 974
A+ A A-

Επιστημονικό συνέδριο του έργου JOVAPROB για την Ανάδειξη & Προστασία των Οθωμανικών Λουτρών της διασυνοριακής περιοχής Βουλγαρίας Ελλάδα.

24/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστημονικό συνέδριο του έργου JOVAPROB για την

Ανάδειξη & Προστασία των Οθωμανικών Λουτρών της διασυνοριακής περιοχής Βουλγαρίας Ελλάδα.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου στο πλαίσιο του διασυνοριακού συγχρηματοδοτούμενου έργου με το ακρωνύμιο «JOVAPROB» διοργανώνει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου Επιστημονικό Συνέδριο για την Ανάδειξη & Προστασία των Οθωμανικών Λουτρών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας Βουλγαρίας.

Στο συνέδριο που έχει τίτλο «Μνημεία Πολιτισμού. Το Παρελθόν και το Μέλλον μας» θα παρουσιαστεί το πλαίσιο υλοποίησης του έργου, οι δράσεις παρέμβασης καθώς και οι προοπτικές ανάδειξης των μνημείων στη διασυνοριακή ζώνη. Συμμετέχοντες θα είναι εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελετητές και εμπειρογνώμονες σε θέματα διαχείρισης πολιτισμού.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ στο Διδυμότειχο, Όθωνος 14-16 από τις 10:00 έως τις 15.00, και ησυμμετοχή είναι ελεύθερη.

Το έργο «Joint valorisation and promotion of the old baths in the transborder area» με ακρωνύμιο «JOVAPROB» είναι ένα έργο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» (ETCPGreece- Bulgaria 2007-2013) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Περιοχής Παρέμβασης «Προστασία, Διαχείριση & Προβολή των Πολιτιστικών Πηγών» του Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα Ζωής». Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%. Η περίοδος υλοποίησης του έργου εκτείνεται από το Μάρτιο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2015 και η συνολική χρηματοδότησή του ανέρχεται στο ποσό των 863.787,00 €.

Με αφορμή την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά κυρίως της οθωμανικής περιόδου, το έργο αναδεικνύει την ανάγκη για προβολή της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας Βουλγαρίας μέσω επιλεγμένων πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων του κοινού παρελθόντος αλλά και την ανάγκη για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, μαζί με το Δήμο Σβίλενγκραντ στη Βουλγαρία (εταίρος 2), μέσω του έργου επιδιώκουν την προστασία και την προώθηση αυτής της κοινής κληρονομίας –δια της ανάπλασης και ανάδειξης των οθωμανικών λουτρών τους, του Λουτρού του Ορούτς Πασά και του Λουτρού του Μουσταφά Πασά αντίστοιχα- και την επανένταξή τους στον αστικό ιστό.

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή