Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 974
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΣΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

23/6/2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΣΑ "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ, σας ενημερώνει για την πορεία εξέλιξη της παρούσας Πράξης.
Στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης, κατά την περίοδο αναφοράς έχει ολοκληρωθεί η συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων- 100 ανέργων ή νέων επιστημόνων ή ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, κατοίκων του Δήμου Διδυμοτείχου, ενώ ξεκινάει η υλοποίηση των δράσεων κατάρτισης που εντάσσονται στο Σχέδιο.
Τα προγράμματα κατάρτισης της Πράξης, αφορούν στα ακόλουθα θεματικά πεδία:
1. Πρόγραμμα κατάρτισης: Σύγχρονες Αγροτικές και Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες
2. Πρόγραμμα κατάρτισης: Σύγχρονη Μελισσοκομία
3. Πρόγραμμα κατάρτισης: Μεταποίηση – Τυποποίηση Τοπικών Προϊόντων
4. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ίδρυση, Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων
5. Πρόγραμμα κατάρτισης: Ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας
Κατόπιν της ολοκλήρωσης των παραπάνω προγραμμάτων κατάρτισης θα ακολουθήσουν δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης και επιχειρηματικού σχεδιασμού με σκοπό τη δημιουργία νέας επιχειρηματικότητας και την προώθηση των ωφελουμένων της Πράξης στην απασχόληση.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της Πράξης υλοποιούνται ενέργειες δικτύωσης και δημοσιότητας της Πράξης. Στα πλαίσια της δράσης δημοσιότητας, πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα δημοσιότητας στις 23/06/2015, ώρα 7.00 μ.μ. στο ΚΕΚ στην Καρωτή Διδυμοτείχου. Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν οι ωφελούμενοι της Πράξης, εκπρόσωποι της Α.Σ. και οικονομικοί και επαγγελματικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής όπως: ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης του Δήμου Διδ/χου κ. Τοπαλούδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του ΚΚΠΑ Δήμου Διδ/χου, ο κ. Στεργάτος μέλος του Δ.Σ. του μελισσοκομικού συλλόγου Βορείου Έβρου, η κυρία Ελεονώρα Γκουγκή, κοινωνική ανθρωπολόγος υπεύθυνη για την Συμβουλετική του προγράμματος, η κυρία Εύα Αγγελακοπούλου, εκπρόσωπος του ΙΝΑΠ (Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας) η καυρία Ντέλια Στεφανιέλ, λέκτωρ Πανεπιστημίου της Ρουμανίας.

Εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» είναι οι φορείς: Χ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. «Eurosynergy Consulting», Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας (ΙΝ.ΑΠ.), Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Κ ΣΙΑ Ο.Ε.», Δήμος Διδυμοτείχου, Μελισσοκομικός Σύλλογος Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη», Δημοσυναιτεριστική Εταιρεία "Έβρος" Α.Ε.

 

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή