Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1015
A+ A A-

130.000 Ευρώ για αντικατάσταση Δημοτικού φωτισμού

Διδυμότειχο, 11 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 μεταξύ του δημάρχου Δήμου Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, και της αναδόχου εταιρίας DASTERI SYSTEMS A.E., νομίμως εκπροσωπούμενης από τον κ. Ιωάννη Δαστερίδη, η σύμβαση για την «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό δημοσίων χώρων με χρήση ενεργειακών λαμπτήρων LED».

H παράδοση της προμήθειας θα γίνει άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Διδυμοτείχου

Η συνολική αμοιβή του προμηθευτή για την υλοποίηση του έργου είναι 130.293,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η χρηματοδότηση θα γίνει από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου.

Με το εν λόγω έργο υλοποιούνται δράσεις της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Διδυμοτείχου, για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η συγκεκριμένη δράση προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση ενεργειακών λαμπτήρων με συστήματα LED, σε μέρος του Αστικού - Οδικού δικτύου Φωτισμού του Δήμου, με την οποία αναμένεται μείωση της κατανάλωσης κατά 70% με την αντικατάσταση λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης δήλωσε: «ο Δήμος Διδυμοτείχου ενεργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το οποίο αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, όπου προβλέπονται σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον, οι οποίες στοχεύουν στην εξασφάλιση ενός ιδανικότερου περιβάλλοντος στην περιοχή του Δήμου.

Στρατηγικός στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει το Δήμο Διδυμοτείχου «πράσινο» Δήμο. Η προμήθεια και εγκατάσταση των νέων φωτιστικών LED στο Δήμο Διδυμοτείχου, αποσκοπεί:
α) στην άμεση μείωση των εξόδων του Δήμου (εξοικονόμησης ενέργειας, μείωση κόστους συντήρησης κλπ) και τη διοχέτευση πόρων σε άλλες δραστηριότητες,
β) στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου και της αντίστοιχης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, της φωτορύπανσης και της συνεχούς ρύπανσης του περιβάλλοντος από την απόθεση των συμβατικών λαμπτήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας,
γ) στην μείωση των οδικών ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του φωτισμού και
δ) στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης αλλά και στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος

Η τάση είναι διαδεδομένη στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια καθώς η τεχνολογία LED επιτρέπει την βελτίωση στο φωτισμό με ελάχιστες καταναλώσεις.

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή