Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

Ο “optimus princeps”, ο «καλύτερος ηγεμόνας», ο δεύτερος από τους «πέντε καλούς αυτοκράτορες», που κυβέρνησαν τη Ρώμη, ο Τραϊανός, ο ιδρυτής της Πλωτινόπολης







 

Ο “optimus princeps”, ο «καλύτερος ηγεμόνας», ο δεύτερος από τους «πέντε καλούς αυτοκράτορες», που κυβέρνησαν τη Ρώμη, ο Τραϊανός, είναι ο ιδρυτής της Πλωτινόπολης. Σ΄ αυτή τη μεγάλη ιστορική μορφή το Διδυμότειχο οφείλει ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του. Στην πόλη που ίδρυσε έδωσε το όνομα της συζύγου του, αυτοκράτειρας Πομπηίας Πλωτίνας, που διακρινόταν για την αγάπη της για την ελληνική παιδεία και πολιτισμό.

Η εκδήλωση με θέμα «Από τον ιδρυτή της Πλωτινόπολης τον Τραϊανό και το νομισματοκοπείο του Καρακάλλα, στη διεθνή προβολή του Διδυμότειχου», που συνδιοργάνωσαν Δήμος και Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου, ήταν αφιερωμένη στα 1900 χρόνια (117-2017) από τον θάνατο σπουδαίου ρωμαίου αυτοκράτορα.

Μετά την ίδρυσή της η πόλη μπαίνει δυναμικά στο ιστορικό προσκήνιο και θα συνεχίσει την πορεία και την εξέλιξή της με το όνομα που της έδωσε ο ιδρυτής της για εννέα σχεδόν αιώνες.

Το ιδρυτικό αυτοκρατορικό DNAτης ιστορικής πολιτείας έχει πολλή Ρώμη κι αυτή ακριβώς η σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συνεργασίας με μια αρχετυπική κοιτίδα της, τη Ρώμη.

Με σύμμαχο την ιστορία του το Διδυμότειχο μπορεί να ταξιδέψει στον κόσμο και να ευαισθητοποιήσει ειδικά ακροατήρια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της αναγνωρισιμότητας του και της επισκεψιμότητας του.

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή