Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

Αλέξανδρος Παπαδάκης - Εβρίτης Ολυμπιονίκης αθλητής των Special Olympics στο άθλημα Boccia, κατηγορία BC2














 

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης είναι παραολυμπιονίκης αθλητής στο άθλημα Boccia κατηγορία BC2. Γεννήθηκε στους Νέους Ψαθάδες Διδυμοτείχου - Έβρου και σε βρεφική ηλικία, μόλις λίγων μηνών διαγνώσθηκε με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική παράλυση. Σε ηλικία 24 ετών μετακόμισε με τους γονείς του και την αδερφή του στην Θεσσαλονίκη (Βαρδάρη) και αργότερα (το 1995) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης για μια πιο ποιοτική ζωή.

Ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Παπαδάκης είναι ένα πολύ δραστήριο πρόσωπο. Ασχολήθηκε έντονα με τις τέχνες, με τον αθλητισμό και με την τοπική αυτοδιοίκηση.[1]

Παρακολούθησε εντατικά μαθήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής και ψηφιδωτού. Με τα έργα του έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και στον ελεύθερο του χρόνο συνεχίζει και δημιουργεί νέους πίνακες. Έλαβε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και συνέβαλε στην εξύψωση της ψαλτικής τέχνης στην περιοχή των Διαβατών και της Μαγνησίας.

Εκτός, από την διαρκή και καθημερινή ενασχόλησή του με τα εικαστικά ασχολήθηκε ενεργά και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αν και δεν ήταν μέλος καμίας κομματικής παράταξης. Το έτος 2010 έθεσε υποψηφιότητα στις Δημοτικές και Περιφερικές Εκλογές και εκλέχτηκε σύμβουλος της δημοτικής Κοινότητας Διαβατών του νεοσύστατου «Καλλικρατικού» Δήμου Δέλτα. Εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών και μετά από 4 έτη προσφοράς με προτάσεις, έργα, συμβούλια, ημερίδες, συναυλίες αποχώρησε συνειδητά από την πολιτική (με την ευρύτερη έννοια) διότι λειτουργούσε αντίθετα προς την συνείδησή του.

Εκτός από τα εικαστικά και την βραχυπρόθεσμη πολιτική (με την ευρύτερη έννοια) σταδιοδρομία του ασχολήθηκε ενεργά από τις αρχές του 2006 με τον αθλητισμό ως εναλλακτική λύση για αδυναμία τέλεσης φυσιοθεραπειών-κινησιοθεραπειών. Εντάχθηκε στα τμήματα του συλλόγου ΑΜΕΑ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1994" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο Boccia(BC2), στον Στίβο (F/T 32), στην κολύμβηση και στο μπάσκετ με αμαξίδιο (class. 1).

Τον Νοέμβριο του 2006 με δική του πρωτοβουλία[2] δημιούργησε τμήμα Μπότσια (Boccia) στον σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας (Θεσσαλονίκη) για τα παιδιά που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σε κάποιο άλλο άθλημα και έγινε ο πρώτος αθλητής του τμήματος Boccia.

Το 2009 κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος και αμέσως ορίστηκε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή αρχηγός στο ομαδικό της κατηγορίας BC1/BC2. Παράλληλα, το 2008 και 2009 αγωνίστηκε και στον Στίβο, στα αγωνίσματα ρίψη Κορίνας (Club Throw) και Δίσκο. Ακόμη, το 2008 ξεκίνησε να ασχολείται και με το αθλητικό Σκάκι στην ομάδα του ΜΑΠΟ "Κεραυνός" Ωραιοκάστρου. Το 2009 με την ιδιότητα του προπονητή οδήγησε τον σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας (Θεσσαλονίκη) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια, αναδεικνύοντάς τον ως η 2η αθλητική δύναμη στην Ελλάδα, κατακτώντας συνολικά 4 μετάλλια. Την μεταγραφική περίοδο που ακολούθησε (2009) μεταγράφηκε από τον σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας (Θεσσαλονίκη) στον σύλλογο Α.Σ.Α.Χ. Παιανίας, στον οποίο συνεχίζει την αθλητική του πορεία μέχρι σήμερα.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ως αθλητής στο BocciaBC2 (αρχηγός στο ομαδικό BC1-BC2) σε Παραολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Ευρωπαϊκούς αγώνες, Openκαι Εθνικά Πρωταθλήματα με σημαντικό-τερες διακρύσεις: α) συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου β) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λισσαβώνας κατετάγη 7ος μεταξύ 65 αθλητών γ) σε Openκαι Ευρωπαϊκά Κύπελλα και Πρωταθλήματα κατακτώντας 5 φορές από την 4η μέχρι και την 6η θέση, και δ) σε 11 Εθνικά Πρωταθλήματα κατακτώντας 7 double, συνολικά 20 φορές φιναλίστ (σε τελικούς) με 15 χρυσά μετάλλια, 5 ασημένια και 1 χάλκινο.

________________________

 [1]Επιπλέον είναι εθελοντής, κυρίως στο χώρο της αναπηρίας. Ήταν ενεργό μέλος του ΜΚΟ Ι.Ε.Α. με αντικείμενο τον εθελοντισμό στην αναπηρία (2005-2009), το όποιο (Ι.Ε.Α.) εκπροσώπησε ως αρχηγός της Ελληνικής αποστολής σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με ή χωρίς αναπηρία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ταλίν της Εσθονίας το 2007.

Κατά το παρελθόν ήταν Δημιουργός και διαχειριστής Ιστοσελίδων με σπουδαιότερη την 1η επίσημη Ιστοσελίδα της Ι. Μητρ. Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος (www.imdos.gr).

[2]Διετέλεσε αθλητικός παράγων κι Αρχηγός αθλητικών αποστολών (2006-2009).

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή