Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

Στέφανος Δοβρίδης, ο βετεράνος ακοντιστής, η ζωντανή παράδοση και ιστορία του κλασικού αθλητισμού στο Διδυμότειχο!








Στον απόηχο του 2ου Αγώνα Κάστρου Διδυμοτείχου δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην τιμητική βράβευση του βετεράνου ακοντιστή, του 85χρονου κυρ-Στέφανου Δοβρίδη, ο οποίος εδώ και 70 χρόνια, από το 1947, από τα μαθητικά του χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό.

Το 1953 με την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στους πανελλήνιου αγώνες καταλαμβάνοντας την έκτη(6η) θέση με επίδοση στα 53,67 μέτρα.

Το 2015, μετά από 62 χρόνια, πήρε μέρος στους αγώνες βετεράνων στη Σμύρνη με μια βολή στα 25 μέτρα.

Εκείνα τα χρόνια, επειδή το Διδυμότειχο δεν είχε ομάδα στίβου, όποιος αθλητής ήθελε να πάρει μέρος στους αγώνες, έπρεπε να έχει δελτίο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Μαζί του έβγαλε δελτίο και ο αδελφός του Γιώργος Δοβρίδης, ο οποίος αγωνιζόταν στα 400 και στα 800 μέτρα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα έκανε προπόνηση δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή, η μόνη διαδρομή που προσφερόταν για την προπόνηση σ’ αυτά τα αγωνίσματα! Επίσης και ο καλός κατοστάρης Μιλτιάδης Κουγιουμτζόγλου.

Επειδή ο κυρ-Στέφανος δεν μπόρεσε να παραστεί στην τιμητική εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης, η απονομή έγινε στο δημοτικό στάδιο, στο περιθώριο του 2ου Αγώνα Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου από το μέλος της διοίκησης του Εθνικού Γιώργο Αλεξιάδη.

Ο κυρ-Στέφανος Δοβρίδης επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του κοινοτικού γραμματέα Ποιμενικού, Θουρίου και Διδυμοτείχου. Στη συνέχεια προσλήφθηκε στην Αγροτική Τράπεζα από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Ζωντανή ιστορία και παράδοση του κλασικού στίβου ο κυρ-Στέφανος Δοβρίδης.

Έχει τη δική του παράδοση στον ακοντισμό το Διδυμότειχο!

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή