Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πλατεία ήταν γεμάτη στο Πύθιο












Η πλατεία ήταν γεμάτη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο Πύθιο Διδυμοτείχου τόσο από κόσμο όσο και πολύ περισσότερο από νοήματα και σύμβολα μιας μακραίωνης παράδοσης και κληρονομιάς. Κεντρικός ομιλητής ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου και ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) Γιώργος Μηνόπουλος , που με τον γλαφυρό και παραστατικό του λόγο μίλησε για τον “Ιωάννη Καντακουζηνό – Ιωάσαφ και την εποχή του” , μια συγκλονιστική μορφή της βυζαντινής ιστορίας και του ελληνικού πνεύματος.

Για το Γένος των Καντακουζηνών και τον Καστρόπυργο του Πυθίου ως εμβληματικού συμβόλου μιας πολιτισμικής διαχείρισης υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού μίλησαν οι: Μόσχος Πολυσίου, πρώην Αντιπρύτανης και ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης και ο δημοσιογράφος – ερευνητής Σταύρος Παπαθανάκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χάρης Θεοχαρίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Βουλευτής Έβρου Ν.Δ.  Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Περιβάλλοντος  Δημήτριος Εμμανουηλίδης, η Πυθιώτισσα Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Πετρίδου, η Δημοτική Σύμβουλος Βάγια Καραφεϊζή, ο Γραμματέας της παράταξης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, “Η πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”  και Πυθιώτη στην καταγωγή , στέλεχος της ΓΑΙΟΣΕ στη Βόρειο Ελλάδα, ο γνωστός ερμηνευτής και εκπρόσωπος της μουσικής παράδοσης της Θράκης  Βασίλης Διαμαντάκης.

Η εκδήλωση προσέλκυσε όχι μόνο το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής , από το Διδυμότειχο, τη Νέα Ορεστιάδα και το Σουφλί.

Στο συντονισμό και στην παρουσίαση της εκδήλωσης η Ιστορικός του Ελληνικού Πολιτισμού Φωτεινή Γραμμενίδου.

FaLang translation system by Faboba
Δήμος Διδυμοτείχου