ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στη γιορτή του ναού Σούρπ Κεβόρκ




 

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ναού του Σούρπ Κεβόρκ, με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει. Τη λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος Κεγάμ Χατσεριάν, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ του οποίου  και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ο αρμένικος ναός του Σουρπ Κεβόρκ, δηλ. του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του κάστρου, στην περιοχή Παληό. Όπως μαρτυρούν οθωμανικά έγγραφα, ο ναός μεταβιβάστηκε στους Αρμενίους πριν από το 1704, ενώ έγγραφο του 1828 μνημονεύει ότι ο ερειπωμένος ναός ανοικοδομήθηκε από τον Γιάννη Κάλφα. Η αποπεράτωσή του, κατά τον Κεβόρκ Παπατζιάν, τελείωσε το 1831, επί αρμενίου Πατριάρχη Μπογός, μολονότι από μια μαρμάρινη εντοιχισμένη επιγραφή προκύπτει ότι το έργο της ανοικοδόμησης τελείωσε παλαιότερα.

(Στο κέντρο της πρώτης φωτογραφίας απεικονίζονται ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης με τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Αρχιεπίσκοπο Κεγάμ Χατσεριάν, οι οποίοι πλαισιώνονται από τον Πρόεδρο της αρμενικής κοινότητας Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας Κεβόρκ Τοροσιάν, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Αρμενίων Ελλάδος Μπογός Τσολακιάν, τον πρώην Πρόεδρο Πρωτοδικών Φώτη Κιμισκίδη και τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Αναστάσιο Κελεσίδη.)

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή