ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1004
A+ A A-

«Οι Νταήδες του Ελληνοχωρίου», ένα έργο του καταξιωμένου γλύπτη Δημήτρη Φόρτσα, μπορεί να γίνει ένα αξιοθέατο για το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου




Ένα έργο εμπνευσμένο από τη δημοτική και λαϊκή παράδοση, από το εμβληματικό θρακιώτικο τραγούδι «ήταν πέντε έξι νταήδες», αλλά και από τα γεωμετρικά μοτίβα της λαϊκής υφαντικής τέχνης , που απηχούν αρχετυπικές μορφές τέχνης, ο συμβολισμός των οποίων υπερβαίνει τα όρια του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και το μήνυμά τους προσλαμβάνει οικουμενικές διαστάσεις. Το έργο του καταξιωμένου γλύπτη Δημήτρη Φόρτσα, που όχι μόνο δεν ξεχνάει, αλλά και τιμάει τις ρίζες του.

Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του, το έργο, που έγινε με τη χρηματοδότηση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου, έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής και έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε ένα αξιοθέατο για το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές αυτής της όμορφης πολιτιστικής και καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας.

FaLang translation system by Faboba
Πίσω στην κορυφή