Logo
Печат на тази страница

Ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ του 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 30 και 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν: Ο Δήμαρχος Διδ/χου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κελεσίδης Αναστάσιος και Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Τοπαλούδης Ιωάννης.
Χαιρετισμούς απήυθυναν: Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης, τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με εισηγήσεις για τα Οικονομικά ( κ. Τσιαντής Δημ. ), τα Θεσμικά ( κ. Παπαγγελής Ν. ), τα Κοινωνικά ( κ. Σίμος Δανιηλίδης ).
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων, καθώς και των συνέδριων.

Ο Δήμαρχος Διδ/χου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, κατά την τοποθέτησή του, τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, μεταξύ άλλων ανέφερε:
1) Η απογραφή του 2011 δεν είναι η πραγματική για το Δήμο Διδ/χου. Κρίσιμος αριθμός κατοίκων δεν έχει απογραφεί και ο Δήμος Διδ/χου είναι οριακά κάτω από 20.000.
2) Η κατανομή των κονδυλίων πρέπει να γίνεται όχι με μοναδικό κριτήριο την απογραφή του πληθυσμού, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους: γεωγραφική έκταση, αριθμός οικισμών, αναλογία κατοίκων ανά τ. χλμ., ορεινές και ακριτικές περιοχές, αναλογία προσωπικού ανά κάτοικο.
3) Να γίνει συμψηφισμός πραγματικού και μόνιμου πληθυσμού.
4) Οικονομικά:
α) Με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
β) Στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών να συμπεριληφθούν και οφειλές του 2013.
γ) Να διασαφηνιστεί αν με τις αγωγές θα πληρώνουμε όταν έχουμε διαταγή πληρωμής, ή θα προχωράμε δικαστικώς μέχρι τελεσιδικίας.
δ) Να ληφθεί κάποιο μέτρο για τις κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς των Δήμων.
5) Ο Β. Έβρος πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί στην Α’ ζώνη επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης.
6) Συνέχιση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, όσο το δυνατόν συντομότερα, ειδικά στους μικρούς Δήμους.
7) Οι απαιτήσεις-αρμοδιότητες του Καλλικράτη είναι τεράστιες, τόσο για τους μεγάλους, όσο και για τους μικρούς Δήμους. Οι μικροί Δήμοι όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό και μηχανήματα. Ζητάμε, για τους μικρούς Δήμους, όσον αφορά τις προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό να γίνεται με μικρότερη αναλογία ( από το 1:10 ).
8) Είμαστε κατά της κατάργησης των Νομικών Προσώπων, καθώς και όλων των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων.
9) Το πρόβλημα της γραφειοκρατίας είναι τεράστιο. Αντιμετωπίζουμε έναν πραγματικό γολγοθά, ειδικά οι μικροί Δήμοι που έχουν και έλλειψη προσωπικού.

FaLang translation system by Faboba
Δήμος Διδυμοτείχου